Gezonde gebouwen

Gezonde gebouwen gaan wat ons betreft verder dan gebouwen waar je niet ziek van wordt. Het zijn plekken waar gebruikers optimaal kunnen leven en werken. Gemiddeld genomen brengen wij 80 procent van onze tijd door in gebouwen. Daarom is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de gezondheid van gebouwen.  

Een gezond gebouw komt al in het ontwerp tot stand. Het gebruik van circulaire – en dus niet giftige – materialen zorgt voor een vliegende start. Daarnaast dragen goed afgestemde installaties en de groenvoorziening in en rond een gebouw positief bij aan het welzijn van gebruikers.  

In aanvulling op een goed ontwerp, kunnen planten de luchtkwaliteit in een gebouw verbeteren. Dat heeft een positieve invloed op de productiviteit van gebruikers. Onderzoek toont aan dat een gezond gebouw zelfs leidt tot minder ziekteverzuim. Onze planeconomen rekenen graag voor hoe gezonde gebouwen in een haalbare businesscase leiden tot extra investeringsruimte!  

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.