Bouwkosten & milieu-impact

De slimme keuze voor de toekomst

Wij helpen je slim en duurzaam te bouwen. Het Parijs Klimaatakkoord en de vermindering van materiaal gebonden CO₂-uitstoot zijn grote uitdagingen. Bij bbn combineren we bouwkostenmanagement met duurzaamheid om milieu-impact te verlagen. Om bijvoorbeeld je doel ‘Paris Proof’ te kunnen realiseren.

Een Integrale Aanpak voor Milieu en Kosten
Bij bbn kijken we verder dan alleen bouwkosten. Door de milieu-impact van een bouwproject inzichtelijk te maken vanaf het allereerste ontwerp, kunnen we enorme vooruitgang boeken. Dit vereist een integrale aanpak waarbij duurzaamheid en kosten hand in hand gaan. We ondersteunen je bij het maken van de juiste keuzes: wat is het beste materiaal, hoe maak je een efficiënte ontwerpkeuzen, enzovoort. Bij elke fase van het proces staan we voor je klaar met deskundig advies.

Paris Proof en Levenscyclusbenadering
Om aan de klimaatdoelstellingen van het Parijs-akkoord te voldoen, moet CO₂-uitstoot drastisch worden gereduceerd. Bij bbn gaan we nog een stap verder: we brengen de CO₂-uitstoot en milieu-impact gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw in kaart. Dit omvat:

  • Fase A: Productie, transport en verwerking van de materialen
  • Fase B: onderhoud en vervanging van de materialen
  • Fase C: Sloop en afvalverwerking
  • Fase D: Terugwinningspotentieel

Door deze volledige cyclus te beschouwen, kunnen we directe en indirecte milieueffecten minimaliseren en holistisch sturen op duurzaamheid en bouwkosten. Dit leidt tot gebouwen die niet alleen efficiënt zijn, maar ook een minimale milieu-impact hebben gedurende hun gehele levensduur.

Sluit jij je aan? Laten we ambities stellen, waarmaken, en met trots gebouwen opleveren die werkelijk beter zijn dan we gewend waren. Wil je weten hoe we jouw bouwproject kunnen sturen op materiaal gebonden milieu-impact en bouwkosten? Neem contact op met Renoir Hooft of Dion Verheij.

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.