tanteLouise Hoogerwaard in Hoogerheide

Het langverwachte moment was begin dit jaar eindelijk aangebroken! Hoogerwaard, het nieuwe verpleeghuis van tanteLouise in Hoogerheide, is definitief opgeleverd.

Midden in de levendige dorpskern van Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht biedt Hoogerwaard 138 verpleeghuisappartementen voor mensen die vanwege lichamelijke problemen (zogeheten somatiek-woningen) of vanwege dementie verpleeghuiszorg nodig hebben.

Daarnaast zijn er 2 appartementen voor palliatieve zorg en een appartement voor spoedopname. Er wordt gewerkt volgens de visie ‘Leven in verantwoorde vrijheid’, waarbij ook mensen met dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid behouden. Ze stimuleren zelfredzaamheid en beweging.

Het team van bbn was vanaf het begin betrokken, eerst vanuit huisvestingsadvies en projectmanagement, maar tijdens de bouw hebben we ook directievoering en bouwkundige- en installatietechnische kwaliteitscontroles verzorgd.

De fijne samenwerking en inspanningen met het ontwerp-en uitvoeringsteam hebben geleid tot een prachtig verpleeghuis, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in het streven naar hoogwaardige zorgvoorzieningen voor de gemeenschap van Woensdrecht.

Gedeelde visie
Op Hoogerwaard werken ze volgens de visie ‘Leven in verantwoorde vrijheid’, waarbij ook mensen met dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid behouden. Hiermee stimuleren ze zelfredzaamheid en beweging. Samen hebben we met dit gebouw een omgeving kunnen creëren die past bij onze visie op positieve gezondheid.

Website tanteLouise

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.