Stadswerf Oostenburg Amsterdam

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling B.V. (SOO), een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar SteenWell en VORM Ontwikkeling, herontwikkelt de voormalige werven van Stork Werkspoor op Oostenburgereiland te Amsterdam. Wat deze locatie uniek maakt is dat dit de op één na laatste grootschalige herontwikkelingslocatie betreft in de binnenstad van Amsterdam. 

Met een mix van koop, sociale huur, middeldure huur en variatie in woonoppervlak, is het plan aantrekkelijk voor huishoudens in alle levensfasen. De locatie telt straks circa 277 duurzame huurappartementen, waarvan 130 in de sociale sector, 29 in het middeldure en 118 in het duurdere segment. Het overige aanbod betreft appartementen in het middeldure en duurdere koopsegment.

Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten. Het ontwerp van de openbare ruimte is van Urhahn in samenwerking met Dijk&co. Het ontwerpteam bestaat verder uit: constructeur CAE, bouwfysisch adviseur DPA Cauberg-Huygen en installatieadviseur Hiensch.

bbn adviseurs is door SOO ingeschakeld als gedelegeerd ontwikkelaar vanaf de tenderfase tot de uitvoering en zorgt voor de uitvoerende projectorganisatie, de financiële aansturing en de afstemming met de gemeente.

Kijk voor meer informatie op www.oostenburg.nl.

Beeldmateriaal: Renders, 3D studio Prins, ontwerp: Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwmanagement
Opdrachtgever:
Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling B.V.
Omvang:
44.000 m2 bvo
Architect:
Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten

Deel deze pagina