MFC Dodewaard

Vernieuwend Multifunctioneel Centrum in Dodewaard: Het Hart van de Gemeenschap

In Dodewaard staat een nieuw project op het punt te beginnen – de ontwikkeling van een Multifunctioneel Centrum (MFC). Dit nieuwbouwproject zal een centrale plek worden waar inwoners samenkomen en elkaar ontmoeten, en vormt een belangrijke aanvulling op de bestaande Verenigingshal ‘De Eng’.

Het MFC zal huisvesting bieden aan diverse organisaties en voorzieningen, waaronder de basisscholen De Hien en De Bellefleur, peuteropvang De Dijkkwetters, en het dorpshuis. Dit laatste zal meerdere sport-, cultuur- en zorgorganisaties vertegenwoordigen, waardoor het MFC een centrum wordt voor diverse gemeenschapsactiviteiten.

De ontwikkeling van dit moderne en duurzame gebouw is een gezamenlijke inspanning van verschillende betrokken partijen in Dodewaard. Het MFC-team is momenteel in de voorbereidingsfase, die voorspoedig verloopt. Het project wordt gerealiseerd bij Verenigingshal De Eng aan de Dalwagen, en het belooft een plek te worden waar de lokale bevolking kan samenkomen, interactie kan hebben en zich kan verbinden.

Het MFC-team heeft onlangs bouwmanager Maaike Stip verwelkomd, die de rol van bouwmanager op zich zal nemen. Maaike Stip heeft zeven jaar ervaring als bouwmanager bij bbn en heeft aan vergelijkbare projecten gewerkt. Ze zal het ontwerp- en bouwproces van het nieuwe MFC leiden, waarbij ze de ontwerppartijen, zoals de architect, constructeur en installatieadviseur, zal coördineren om tot een gezamenlijk ontwerp te komen. Daarnaast zal ze de planning en het budget van het project nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat een geschikte aannemer wordt geselecteerd voor de bouw van het gebouw.

De eerste fase van het project, de Technisch Ontwerp (TO) fase, wordt uitgevoerd in een bouwteam, waarbij bbn verantwoordelijk is voor het begeleiden van het ontwerpteam en het onderhouden van communicatie met de toekomstige gebruikers van het MFC. Bovendien zal bbn de aanbesteding voor een aannemer organiseren en een beheerplan opstellen om ervoor te zorgen dat het MFC na voltooiing efficiënt en effectief kan worden beheerd.

Het Multifunctioneel Centrum in Dodewaard belooft een bruisende ontmoetingsplaats te worden voor de lokale gemeenschap en een prachtige toevoeging aan het sociale en culturele leven in de regio. De betrokkenheid van alle partijen bij dit project getuigt van een sterke gemeenschapsgeest en toewijding aan een bloeiende toekomst voor Dodewaard.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Neder-Betuwe

Geleverde diensten

Architect

LKSVDD

Omvang

4363 m2

Meer van een bbn bebouwde wereld