Hilton Hotel Amsterdam Schiphol

Na drie jaar bouwen is het langverwachte nieuwe Hilton Schiphol geopend. Het kenmerkende kubusvormige gebouw herbergt een 42 meter hoog atrium en 433 kamers.

Het hotel heeft verder 23 vergaderzalen, een specialiteitenrestaurant en bar, een executive lounge en  een spa en fitnesscentrum. Het hotel beschikt over een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal van de internationale luchthaven. Het nieuwe Hilton ligt langs de toegangsweg naar de terminal tegenover het oude hotel, dat tijdens de bouw in gebruik is gebleven. Het kubusvormige gebouw van Mecanoo heeft afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen plafond, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. De lichte, horizontale lijnen van de balustrades en de witte elementen reflecteren het daglicht tot diep in het gebouw en verlenen het zijn grootsheid. De houten latten, frames en elementen zorgen voor verfijning en een natuurlijke, sierlijke vormgeving.

bbn adviseurs heeft voor Schiphol Real Estate het bouwkostenmanagement gevoerd en geadviseerd inzake de bouwlogistiek en faseringsmodellen.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenmanagement
Opdrachtgever:
Schiphol Real Estate B.V.
Omvang:
40.150 m2
Architect:
Mecanoo

Deel deze pagina