Paris Proof: ‘Ontwerpen met milieu-impact en restwaarde’

Op 21 mei organiseert bbn een dag vol inzichten en interactie tijdens de Architecten Bijeenkomst over: Ontwerpen met milieu-impact en restwaarde, gehouden in de Stadsschouwburg Utrecht.

Om de klimaatdoelen te halen en opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we alle zeilen bijzetten. In de bouwsector hebben we al stappen gezet om het operationele energieverbruik, en de emissies die hiermee gepaard gaan, omlaag te krijgen. Het aandeel van de materiaalgebonden emissies wordt hierdoor alleen maar groter. Daarmee wordt het ook steeds belangrijker om deze te reduceren.

Het nemen van maatregelen om deze emissies te verlagen zijn onlosmaakbaar verbonden met financiën. Het inzichtelijk maken van zowel geld als milieu-impact maakt het mogelijk om keuzes te maken. Het beschikbaar maken van financiële middelen aan de voorkant als gevolg van een hogere restwaarde draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen.

Programma Architecten Bijeenkomst:
10.00 – 10.30 uur Ontvangst
10.30 – 12.00 uur Sturen op kosten en milieu-impact
12.00 – 12.30 uur Lunch
12.30 – 14.00 uur Restwaarde Index (RWI) voor circulaire gebouwen
14.00 – 15.00 uur Napraten

Locatie:
Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ | Utrecht

Sessie 1: Sturen op kosten en milieu-impact
We duiken in de uitdagingen van de Nederlandse vastgoedsector in het realiseren van een Paris Proof toekomst en hoe dit zich verhoudt de verlaging van de milieu-impact door bewuste ontwerp- en materiaalkeuzes.

Sprekers: Renoir Hooft en Dion Verheij, beide zijn milieu-impact specialist bij bbn.

Meer weten over sturen op kosten en milieu-impact? Klik hier.

Sessie 2: Restwaarde Index (RWI) voor circulaire gebouwen
We focussen op de groeiende norm en noodzaak van circulair bouwen en het meetbaar maken van het restwaarde potentieel van een gebouw met de RWI.

Sprekers: Erik Jansen en Erwin Aleman, Bouwkostenmanagers bij bbn & restwaarde specialisten

Meer weten over de restwaarde index? Klik hier.

We kijken ernaar uit u te ontvangen. Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder.

Waardevolle projecten

Waardevolle kennis

Dit vinden wij belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.