Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. Bouwkostenmanagement
  6.  » Nieuwe en duurzame sporthal Diemen

Nieuwe en duurzame sporthal Diemen

Op 21 juli 2020 ondertekenden Jeroen Klaasse, wethouder sport en recreatie en Roelof Wind, directeur van Wind Design + Build de overeenkomst voor de bouw van een nieuwe sporthal in Diemen en voor de renovatie van de bestaande sporthal aan de Prins Bernhardlaan.

Lokale sportverenigingen
In samenspraak met de lokale sportverenigingen is er in Diemen gekozen voor een C.2 sporthal (normering NOC*NSF). Deze hal is 28 x 48 meter en 7 meter hoog. Hierdoor is de hal geschikt voor 26 tafeltennistafels, 9 badmintonvelden, 4 volleybalvelden, 3 basketbalvelden of 1 handbal/combiveld. De nieuwe sporthal biedt verder mogelijkheden voor naschoolse opvang. Alle lokale sportverenigingen mogen van beide hallen gebruikmaken.

Duurzaam en gezond
De nieuwe sporthal wordt duurzaam gebouwd en de bestaande sporthal duurzaam gerenoveerd. Het hele complex zal niet meer met aardgas verwarmd worden. De nieuwe sporthal wordt energieneutraal en de bestaande sporthal bijna energieneutraal, onder andere door goede isolatie, het gebruik van energiezuinige warmtepompen en hoog rendement (85%) warmteterugwinning. De daken worden voorzien van sedum en zonnepanelen. De gevels krijgen sport en spel elementen, groene elementen en nestelmogelijkheden. Er wordt gewerkt met duurzame en circulaire producten die gecertificeerd zijn door Greenworks, Ook wordt gebruik gemaakt van Madaster, het materialenpaspoort voor de borging van circulariteit. Het sportcomplex wordt tevens getoetst aan het keurmerk voor gezonde gebouwen, WELL.

De start van het project staat gepland voor begin 2021. De nieuwe sporthal is naar verwachting eind 2021 gereed, de oplevering van de renovatie van de bestaande sporthal is medio 2022 gepland.

Projectteam
Het team van bbn adviseurs, bestaande uit een projectmanager sportaccommodaties, installatie deskundigen, bouwkosten management en aanbestedingsjuristen heeft samen met de medewerkers van de gemeente Diemen de basis gelegd voor dit nieuwe en duurzame sportcomplex.

Lees meer >