Kantoorgebouw P159 opgeleverd

PI59 – vernoemd naar Prinses Irene – is een van de oudste gebouwen op de Zuidas. Het heeft een iconische gedaanteverandering ondergaan, van een betonnen constructie uit de jaren ’70 tot een hedendaags kantoor in het kloppende hart van de Zuidas. Na een relatief korte sloop- en bouwfase van minder dan twee jaar is het gereed voor een nieuw hoofdstuk: PI59 wordt binnenkort het nieuwe hoofdkwartier van Philips.

De herontwikkeling van PI59 heeft duurzaamheid als centraal thema. Het ontwerp is gebaseerd op vooruitstrevende normen zoals BREEAM, WiredScore, RE\DEFINE en Net Zero Carbon die de doelstellingen van het Parijs Klimaatakkoord omarmen. Een aanzienlijk deel van de bestaande structuur is behouden en er is gebruik gemaakt van materialen met een lage CO2-uitstoot. PI59 loopt voor op de doelen van het Parijs Akkoord voor 2030 wat betreft embodied carbon. Het energiebeheersysteem van PI59 draagt bij aan het bijna voldoen aan de operationele koolstofdoelen van het Parijs Akkoord voor 2050,

Bij voltooiing wordt PI59 bekroond met een BREEAM-NL Excellent certificaat. bbn heeft vanaf het begin van de realisatie een leidende rol gespeeld in het project, met verantwoordelijkheid voor directievoering en NEN2580-metingen.

Lees meer

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.