GROENdruk

Dé blauwdruk voor duurzame toekomstige huisvesting

Wereldwijd leeft de urgentie om van onze planeet een betere plek te maken. We willen een duurzame wereld achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Bij de realisatie van projecten is duurzaamheid daarom niet meer weg te denken. Maar wat betekent dat concreet als je bezig bent met de toekomstige huisvesting van jouw organisatie?

GROENdruk is de manier om mensen aan elkaar te verbinden en samen hoge ambities vast te leggen
in een duurzaam PvE. Hoe doen we dat?

  • We zijn nieuwsgierig naar wie je bent. We komen kennismaken met de mensen, de organisatie, de huisvesting en de locatie. We kijken en luisteren naar jullie verwachtingen en wensen.
  • Samen bespreken we jullie duurzame en kwalitatieve ambities. In interactieve workshops inspireren we jullie en tillen we de lat hoger, met duurzaamheid als rode draad.
  • We vertalen jullie ambities naar concrete eisen. We stellen de benodigde investering vast. Daarnaast maken wij de ecologische impact inzichtelijk door de CO2- impact en de MPG te berekenen.

GROENdruk is een helder en interactief proces dat meerwaarde oplevert zonder extra inspanning. We vertalen het containerbegrip “duurzaamheid” naar concrete maatregelen in de thema’s energie, circulariteit, klimaatadaptief en biodiversiteit. Hiermee zorgen we voor een gelijk kennisniveau bij alle betrokkenen en bepalen we samen de prioriteiten voor een toekomstbestendige huisvesting. Met GROENdruk bereiden we projecten voor op de toekomstige wet- en regelgeving en leggen we de basis voor een soepel ontwerpproces met minder faalkosten.

Wat maakt GROENdruk uniek?

  • het verankert concrete duurzaamheidseisen aan de start van een project;
  • het verbindt alle betrokkenen zodat er draagvlak en commitment is voor het gezamenlijk doel;
  • het draagt bij aan de gezondheid en welzijn van mensen;
  • het draagt bij aan de leefkwaliteit van de directe omgeving en positieve impuls aan de wijk;
  • het maakt de CO2-impact inzichtelijk;
  • het verhoogt de restwaarde (RWI) van de huisvesting.

Bij bbn voelen we ons verantwoordelijk voor de projecten die we doen. Wat wij creëren, moet een harmonieus geheel zijn van economische, ecologische en sociale waarden. Zo werken we samen aan een betere wereld.

Benieuwd hoe GROENdruk jouw duurzaamheidsambities waar kan maken? Neem vandaag nog contact op met Maaike Stip-Bondrager voor een kennismaking.

Beeld: 4e Gymnasium Amsterdam ©Paul de Ruiter Architects

Waardevolle projecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.