Selecteer een pagina
Home › Projecten › Verkoopoptimalisatie zorg- en overheidsvastgoed

Verkoopoptimalisatie zorg- en overheidsvastgoed

Inzet bbn adviseurs bij verkoop van zorg- en overheidsvastgoed, levert maatschappelijke instellingen veel extra geld op.

Zorgorganisaties en overheidsinstanties maken steeds vaker gebruik van de kennis- kunde en ervaring van bbn Adviseurs wanneer wordt overgegaan tot verkoop van haar vastgoed.

In het algemeen kan gesteld worden dat de gebouwen van zorg- en overheidsinstellingen incourant vastgoed betreffen. “Platte verkoop” hiervan door middel van het plaatsen van een bord in de tuin, is veelal weinig succesvol. Als het dan toch verkocht wordt, is de verkoopopbrengst teleurstellend.

In de afgelopen jaren hebben we met onze aanpak veel extra waarde weten te creëren voor onze opdrachtgevers. In nauw overleg met de eigenaar (zorg- of overheidsinstantie) wordt op een globale wijze onderzocht of er optimalisatie van de verkoopwaarde mogelijk is, door verbouw of herontwikkeling van de locatie. Voor het grootste deel wordt dat bepaald door de omgevingsfactoren en fysieke mogelijkheden van de locatie. Met behulp van de binnen onze organisatie aanwezige kennis en kunde, krijgt de opdrachtgever snel alle relevante informatie op tafel die nodig is om een goed onderbouwde verkoopstrategie te kunnen bepalen. Dit kan zijn; “platte verkoop” door een makelaar, tot het compleet zelf her ontwikkelen van de locatie, om na gereed komen van het project op basis van een sale & leaseback constructie te verkopen. Of alles wat daar tussenin ligt.

Onze inzet op dit gebied heeft maatschappelijke instellingen in de afgelopen jaren inmiddels miljoenen aan extra verkoopopbrengst opgeleverd. Ook de kopers (ontwikkelaars en beleggers) van deze projecten zijn tevreden over onze bijdrage aan dit proces. Hoewel zij een hoger bod moeten uitbrengen om de locatie te kunnen verwerven, de herontwikkelingsrisico’s zijn veel lager en kan er snel tot realisatie en ingebruikname worden overgegaan.

Indien u een project wilt afstoten zijn we graag bereid om geheel vrijblijvend met u van gedachten te wisselen over uw mogelijke aanpak. Heeft dit artikel uw interesse gewekt? Neem dan contact op met Rene Middelkoop MRE MRICS senior adviseur bbn Adviseurs 088-2262458.