Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. Duurzaamheid
  6.  » Verduurzamen vastgoed zorgorganisaties

Verduurzamen vastgoed zorgorganisaties

Vanuit de Green Deal Duurzame Zorg stimuleert Provincie Utrecht eigenaren van maatschappelijk vastgoed bij hun opgave om te verduurzamen.

CO2-routekaart
Zorgorganisaties met maximaal tien eigendomslocaties kunnen van de provincie een vergoeding krijgen voor het verduurzamen van hun vastgoed. Het doel is dat organisaties zo sneller een CO2-routekaart ontwikkelen en via het dmjop maatregelen nemen om de CO2-doelstellingen te behalen. De routekaart sluit aan op het Klimaatakkoord van Parijs. Concreet betekent dit dat de CO2-uitstoot in 2030 is verminderd met 49% en in 2050 met 95%.

Duurzaam vastgoedplan
Het bereiken van de ambitieuze doelstelling uit het Klimaatakkoord vereist inzicht in de technische en financiële mogelijkheden en de juiste keuzes voor duurzame maatregelen in het strategisch vastgoedplan van een zorgorganisatie. Dit is precies waar bbn organisaties bij helpt. Vanuit de Green Deal Duurzame Zorg is bbn ingezet als adviseur voor het verduurzamen van vastgoed bij: St. Pieters en Blokland Gasthuis in Amersfoort, Bartholomeus Gasthuis in Utrecht en Vecht en IJssel in IJsselstein.

Meer weten over het verduurzamen van uw zorgvastgoed? Neem contact op met Maarten Visser (m.visser@bbn.nl of 06 – 22 40 42 43 ) of René Middelkoop (rjm.middelkoop@bbn.nl of 06 – 53 77 84 61).

Deel deze pagina