Thuis, maar dan beter!

In 2040 moet het aantal verpleegplekken in Nederland verdubbelen! Dat meer mensen langer leven is positief. Maar met ouderdom komen ook de ongemakken. Medische, maar ook sociale. Dit vraagt om een andere kijk op ouderenhuisvesting. Reden om aan de slag te gaan met de vraag: Hoe kunnen we omgevingen maken die het leven van ouderen verbeteren?

Huisvesting voor ouderen
In het boek ‘Thuis, maar dan beter!’ geeft bbn antwoord op deze vraag. Ook ontdek je in het boek hoe je aan de hand van vier heldere stappen een eigen visie op huisvesting voor ouderen kunt ontwikkelen en lees je hoe je deze visie kan vertalen naar de bebouwde omgeving.

Beter voor iedereen
Het boek is ontstaan vanuit ontroerende en inspirerende verhalen van collega’s waarbij de zorg voor ouderen ineens heel dichtbij kwam en die zich simpelweg afvroegen hoe het anders en beter kan. Beter dan thuis. En beter voor iedereen.

Download hier de digitale versie van het boek.

Bij dit vraagstuk betrokken organisaties kunnen een papieren versie van het boek ‘Thuis, maar dan beter!’ gratis bestellen door het invullen van onderstaande gegevens:

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.