Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. home
  4.  » Slim omgaan met verkeersstromen op scholen

Slim omgaan met verkeersstromen op scholen

Wat zijn de belangrijkste lessen van corona? Verandert de rol van huisvestingsadviseur voor het onderwijs binnen de keten? En in hoeverre kunnen huisvestingsadviseurs bijdragen aan een betere wereld? Een greep uit de vragen die centraal stonden in het debat met experts voor onderwijshuisvesting dat Schooldomein organiseerde.

Gezonde schoolgebouwen
“De vraag van gezonde schoolgebouwen speelde al voordat er sprak was van corona,” zegt Jaco de Wildt, sectormanager onderwijs bij bbn adviseurs. “Met onze Frisse Scholen aanpak wordt de ventilatie op scholen goed geregeld. Corona maakt verder duidelijk dat je gebouwen moet ontwerpen waarin je voldoende afstand kunt houden, bijvoorbeeld door nog slimmer met verkeersstromen om te gaan.”

Maatschappelijke partner
Op de vraag naar de veranderende rol van huisvestingsadviseur merken de experts dat samenwerking met een breed pallet aan stakeholders steeds belangrijker wordt en dat de energietransitie steeds meer aandacht krijgt. De Wildt: “Een schoolbestuur draagt als maatschappelijke partner vanuit de exploitatie bij aan de ambitie om te verduurzamen. Verduurzamen moet een doel zijn van iedereen, niet alleen van de overheid. Omdat we bij veel onderwijsgebouwen hierover adviseren, kunnen we met opdrachtgevers de beste methoden delen.”

Lees hier het volledige artikel in Schooldomein.

 

 

 

 

Deel deze pagina