Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Belegger
  6.  » Prijs voor nieuwbouwproject Happy Days

Prijs voor nieuwbouwproject Happy Days

Nieuwbouwproject Happy Days in Zoetermeer is de winnaar van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 van Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging. Happy Days won de award in de categorie Ontwerp. Vooral de manier waarop flora, fauna en wonen allemaal samenkomen in een natuurinclusief ecosysteem maakt Happy Days zo bijzonder volgens de juryleden.

Natuurrijke omgeving
“We vinden het fantastisch dat Happy Days deze prijs heeft gewonnen en dat er steeds meer aandacht is voor natuurinclusief bouwen en ontwerpen,” zegt Arjan de Groot, projectontwikkelaar bij ERA Contour. “Bij het creëren van een natuurrijke omgeving hebben naast het vaste team ook de stadsecoloog van de gemeente Zoetermeer en een aantal enthousiaste geïnteresseerden in het project meegedacht. Dat zijn de Vrijbuiters en zij kwamen ook met gave ideeën over hoe we mens en natuur nog meer kunnen verbinden.”

Nieuwbouwproject Happy Days is een ontwikkeling van de TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon. Het landschappelijk en stedenbouwkundig ontwerp is van Plein06. Architectenbureaus KOLPA architecten en MIX architectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Bewoners verzorgen groenvoorziening
Happy Days is een van de drie gebiedsontwikkelingsprojecten in Zoetermeer waar bbn adviseurs bij is betrokken. “Happy Days is een uniek project in Zoetermeer, echt een prestige opdracht voor de gemeente,” vertelt Ciska Meijer, vanuit bbn adviseurs werkzaam als projectmanager bij de gemeente Zoetermeer. “Er moet een woonwijk met een ‘altijd op vakantie’ gevoel komen door een hoog kwaliteitsniveau van de openbare ruimte. Het doel is dat bewoners gezamenlijk een groot deel van de openbare ruimte en groenvoorziening gaan verzorgen. Dat levert juridische vraagstukken op.”

Deel deze pagina