Selecteer een pagina
Home › Branches › Bedrijfsleven › Banken › Nieuwe huisvesting voor Heineken op Schiphol

Nieuwe huisvesting voor Heineken op Schiphol

Heineken International kan binnenkort verhuizen naar Schiphol. The Base D, een nieuw kantoorgebouw op loopafstand van Schiphol airport terminal, is 2 september 2019 opgeleverd aan eigenaar Schiphol Real Estate (SRE). Het hele gebouw wordt verhuurd aan Heineken.

bbn was verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement bij dit project. Mart van Tilborg, senior bouwkostenmanager bij bbn: “Schiphol Real Estate stelt hoge eisen, daar houden aannemers rekening mee bij de aanbesteding. Na intensieve onderhandelingen hebben we vanuit bbn er destijds samen met SRE voor gezorgd dat de bouwkosten binnen budget bleven.”

De bouwtechnische uitdaging bij The Base D zat onder meer in het aanleggen van de parkeergarage onder het nieuwe gebouw en gekoppeld aan het bestaande The Base complex. Van Tilborg: “Vroeger stond het Aviodome op dezelfde plek. Er zaten nog allemaal houten en betonnen heipalen in de grond. Daar omheen moest de fundering worden aangelegd. Ook lagen er kabels en leidingen die absoluut niet beschadigd mochten worden, daar werden onder meer damwanden omheen geplaatst. ABT, hoofdconstructeur en geotechnisch adviseur bij dit project, heeft er veel energie in gestopt om te zorgen dat het bouwproces ondanks alle uitdagingen goed kon verlopen.”

Het nieuwe gebouw zal BREEAM Excellent gecertificeerd worden en is voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Gebouweigenaar Schiphol Real Estate is trots op het eindresultaat: “Het ontwerpteam heeft een prachtig ontwerp gemaakt dat vakkundig door uitvoerende partijen is gerealiseerd,” concludeert André Cloosterman, Ontwikkelingsmanager Vastgoedontwikkeling bij Schiphol Real Estate.

Lees meer