Nieuwbouw Shri Saraswatie school, Rotterdam

De basisschool Shri Saraswatie maakt onderdeel uit van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en geeft onderwijs gebaseerd op Hindoestaanse grondslag. Het huidige schoolgebouw heeft overcapaciteit, een binnenklimaat dat niet meer voldoet aan de standaard en er is een mismatch met de onderwijsvisie.

Indiase bouwstijl
Eind 2021 start de bouw van de frisse en aantrekkelijke nieuwe huisvesting voor de school aan de Schiedamseweg, te Rotterdam. In het nieuwe gebouw moeten kinderen én het onderwijzend personeel kunnen genieten van een gezonde leeromgeving. Een omgeving die aansluit op de onderwijsvisie van de school en die leerlingen voorbereidt op het vinden van hun plek in een multiculturele samenleving. De school wordt mede om deze reden gebouwd op basis van de Indiase bouwstijl Vastu Shastra.

Aanbesteding
De sloop van een oud schoolgebouw dat nu zijn plek heeft aan de Schiedamseweg is gestart. Ook is de aanbesteding gestart om de juiste aannemer te vinden voor het realiseren van het compacte gebouw van drie bouwlagen en een oppervlakte van circa 1.400 m2. Het gebouw krijgt een stedelijke uitstraling naar de Schiedamseweg en een open karakter naar de achterzijde die aansluit op het Kuipersplein.

Waardevolle toevoeging
De gedetailleerde uitwerking van de plannen voor de school is in volle gang en iedereen is in hoopvolle afwachting om rond de zomer van 2022 het nieuwe gebouw te kunnen betreden. Dit gebouw wordt een aanwinst voor de school én een waardevolle toevoeging aan de buurt. bbn adviseurs begeleidt SHON bij het proces. In samenwerking met het ontwerpteam, bestaande uit RoosRos architecten, Pieters Bouwtechniek, DH installatie advies BV, DGMR en bbn, zijn alle ambities vertaald in een mooi ontwerp.

Ben jij de aannemer die dit ambitieuze ontwerp kan realiseren? Kijk dan op TenderNed of neem contact op Michaela Brethauer.

Beeld: RoosRos Architecten

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.