Planontwikkeling & advies

Jacqueline van der Horst

Als huisvestingsadviseur kan ik me goed inleven in de gebruiker van een gebouw. Hierbij heb ik oog voor de werkwijze en de behoeften, maar ook voor gewoonten van de gebruiker die niet voor de hand liggen.

Dit komt goed van pas bij het opstellen van ruimtelijke en functionele programma’s in huisvestingsvraagstukken. Voor mijn opdrachtgevers streef ik naar het realiseren van een gebouw dat alle activiteiten goed faciliteert. Hierbij help ik mijn opdrachtgevers in het maken van de juiste keuzes door de voor- en nadelen van verschillende huisvestingsopties (verhuizen, verbouwen) inzichtelijk te maken.

Cultuurhuisvesting

Het liefst werk ik aan de planvorming voor en de realisatie van culturele projecten, van het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, het opstellen van het Programma van Eisen tot het bewaken van de gebruiksfunctionaliteit in het gehele planvormingsproces. Zo ben ik onder andere betrokken geweest bij het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem, het Energiehuis in Dordrecht en het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch.

‘Als huisvestingsadviseur heb ik oog voor de werkwijze en de behoeften van de gebruiker, maar ook voor gewoonten van de gebruiker die niet voor de hand liggen.’

Waardevolle projecten