Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Bedrijfsleven
  6.  » Keert u straks terug naar kantoor?

Keert u straks terug naar kantoor?

Voorlopig moeten mensen zoveel mogelijk vanuit huis blijven werken. Uit onderzoek van het KiM blijkt dat het kantoor tóch een belangrijke rol blijft spelen. Het kantoor van de toekomst vereist echter flinke aanpassingen, schrijft Michaela Brethauer in haar blog bij Binnenlands Bestuur.

Thuiswerken
Onderzoek van het KiM (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) toont aan dat mensen verwachten in de toekomst vaker thuis te zullen blijven werken. Het onderzoek is in juli van dit jaar uitgevoerd onder 2.000 respondenten. Ongeveer 60 procent verwacht in de toekomst minstens één tot twee dagen thuis te blijven werken. Slechts 15 procent van de respondenten verwacht straks nul uren thuis te werken.

Gewenste werkplek
Bij bbn adviseurs hebben we onze eigen collega’s gevraagd naar de ervaring met thuiswerken. Vanaf september verwachten de meeste collega’s regelmatiger naar kantoor te komen. Slechts een klein percentage (circa 10 procent) komt het liefst dagelijks naar kantoor. Als mensen naar kantoor komen, is dat overwegend voor overleg en ontmoeting. De meest gewenste werkplek is een gewone open werkplek, daarnaast is er behoefte aan kleine ruimten met goede akoestische voorzieningen voor digitaal vergaderen. Op basis van deze behoeften gaan we onze kantooromgeving aanpassen.

Lees in dit blog van Michaela Brethauer in Binnenlands Bestuur meer over hoe u een kantooromgeving creëert die past bij uw organisatie.

Download de whitepaper Parttime @ the office.

Deel deze pagina