Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. Bouwkostenmanagement
  6.  » Hoe bouw je een stadhuis?

Hoe bouw je een stadhuis?

De gemeente Den Helder laat een nieuw stadhuis realiseren in twee bestaande gebouwen op Willemsoord. Een van die gebouwen is een Rijksmonument.

Huishoudboekje
In de speciale stadhuiskrant van Zeestad CV vertelt bouwkostenadviseur Mark Bruin hoe hij het huishoudboekje bewaakt bij dit project. “Dit is een mooie opdracht op een bijzonder terrein. Ik monitor nu vooral de bouwkosten. Mijn sport is dat als we straks de aanbiedingen van aannemers ontvangen er een zelfde prijs komt als ik van tevoren bepaald heb. Tijdens de bouw onderhandel ik ook met aannemers als ze bijvoorbeeld een prijs rekenen voor meerwerk.”

Havengebouwen
Ronald Wolvekamp is dol op authentieke oude gebouwen en havengebouwen. Hij legt uit hoe hij als projectmanager ervoor zorgt dat het bouwproces van dit nieuwe stadhuis goed verloopt. “Ik ben vaak de eerste gesprekspartner bij bouwvoorstellen en ik houd goed in de gaten of de ontwikkelingen de juiste kant opgaan. Het is best ingewikkeld om van twee bestaande gebouwen een hedendaags gebouw te maken dat ook nog eens duurzaam is. Ik stippel een pad uit voor een realistisch plan en ik denk vooruit. We hebben een ambitieuze planning en er moeten zo weinig mogelijk dingen zand in de raderen gooien.”

Lees de hier de volledige interviews met Mark en Ronald.