Gemeenteraad Teylingen stelt plannen Nieuw Boekhorst vast

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 30 juni 2022 ingestemd met de gebiedsvisie voor Nieuw Boekhorst. Nieuw Boekhorst is een woningbouwlocatie in Voorhout die de gemeente de komende tien jaar samen met marktpartijen ontwikkelt.  

Duurzame gebiedsontwikkeling

Op de locatie komen circa 1.200 woningen, waarvan een groot deel betaalbare woningen en woningen in de sociale sector. De nieuwe wijk krijgt een stevige groen- en waterstructuur en voldoet ook aan de gemeentelijke ambities voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Plan-economisch advies

De afgelopen jaren hebben marktpartijen (Heijmans, Ballast Nedam, Syntrus Achmea, Roosdom Tijhuis, Blokhuis) en de gemeente samengewerkt aan een gedragen gebiedsvisie.  Tijdens dit proces heeft bbn adviseurs de gemeente ondersteund met planeconomisch en strategisch advies.

Bestemmingsplan

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt in een bestemmingsplan inclusief een anterieure overeenkomst. Ook hierin ondersteunt bbn adviseurs de gemeente.

Meer weten? Neem contact op met Maarten Pullen.

In deze whitepaper lees je meer over het haalbaar maken van woningbouwprojecten.  

Beeld: Echo Urban Design

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.