Duurzaam schoolgebouw voor Fridtjof Nansen, Rotterdam

Basisschool Fridtjof Nansen vernieuwt! Deze week wordt het Definitief Ontwerp afgerond en de omgevingsvergunning ingediend.

gasloos en groen
De basisschool uit Rotterdam vernieuwt omdat de huidige huisvesting niet meer voldoet aan de technische en functionele eisen van deze tijd. Ook is de school nu al en in de toekomst te klein voor het aantal leerlingen dat op school zit. Er komt een nieuw en duurzaam gebouw met een oppervlakte van 2.650m². Het gebouw wordt gasloos en voldoet aan de nieuwe BENG eisen. De duurzame maatregelen bestaan onder meer uit zonnepanelen op het dak en een warmtepomp die zorgt voor de opwekking van warmte in het gebouw. Een subsidieregeling van de gemeente Rotterdam maakt het mogelijk veel groen aan te brengen op en om het gebouw.

bbn adviseurs begeleidt het volledige project- en bouwkostenmanagement en de directievoering, vanaf schets ontwerp tot en met de realisatie. Naar verwachting opent het nieuwe schoolgebouw bij de start van het schooljaar 2022/2023.

Lees meer >

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.