Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. Bouwmanagement
  6.  » Definitief besluit nieuwbouw IKEC Hoorn

Definitief besluit nieuwbouw IKEC Hoorn

Gemeente Hoorn heeft dinsdag 15 juni 2021 een definitief besluit genomen over de locatie en de projectscope van het nieuwe Integraal Kind- en Expertisecentrum (IKEC) in Hoorn. In dit IKEC kunnen leerlingen in een vertrouwde omgeving gespecialiseerd (basis)onderwijs, opvang en zorg krijgen.

Zes locaties
Op dit moment is het gespecialiseerde (basis)onderwijs, de zorg en de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Hoorn verdeeld over zes locaties, in veelal verouderde gebouwen. In het nieuw te bouwen IKEC komt alles op één plek samen.

Bewegend leren
Het voorlopig ontwerp van het IKEC is gemaakt door krft uit Amsterdam. Een belangrijk ontwerpaspect voortkomend uit de IKEC visie is de inpassing van bewegend leren. Sport en bewegen gebeurt niet alleen in de gymzaal, maar ook in de school en op het schoolplein.

Gebiedsontwikkeling
Het IKEC maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Nieuwe Steen. Naast het IKEC staat ook woningbouw op het programma. Voordat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. De verwachting is dat het IKEC Hoorn in 2024 haar deuren kan openen.

bbn adviseurs is verantwoordelijk voor het bouwmanagement bij dit project.

Lees meer hierover in dit artikel voor Schooldomein.

Beeld: krft architecten

Deel deze pagina