Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Cultuur
  6.  » 
  7. Bibliotheken
  8.  » Brandpreventiedeskundigen bij bbn

Brandpreventiedeskundigen bij bbn

Eric van den Houten en Koen Dekker rondden onlangs de opleiding tot brandpreventiedeskundige 1 af. Met hun actuele kennis van de wettelijke brandveiligheidsregels kunnen zij nieuwe en bestaande gebouwen toetsen op brandveiligheid.

Bij zorgcomplexen is het extra van belang om voldoende aandacht te besteden aan brandveiligheid. Brandveiligheid is meer dan een kwestie van de juiste technische maatregelen nemen. Het vereist dat iedereen weet wat er moet gebeuren in het geval van een calamiteit, ook de bewoners van een gebouw. Bewoners van een zorgcomplex zijn vaak kwetsbaar bij brand omdat ze minder goed in staat zijn zichzelf in veiligheid te brengen.

Een brandveilig gebouw vereist dus gezamenlijke actie van gebouweigenaren en gebruikers. Om de brandveiligheid van een zorgcomplex echt een solide basis te geven, moet aandacht worden besteed aan de organisatie van de BIO methode (Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische aspecten). Lees meer hierover in deze whitepaper.

Wilt u concrete stappen nemen op het gebied van brandveiligheid? Laat dan eerst alle gebouwen toetsen aan het bouwbesluit. Soms is er overleg met de brandweer nodig. Hierbij kunnen we u ondersteunen. Ook kunnen we het hersteladvies opstellen. Op basis hiervan adviseren we u bij het uitbesteden van de werkzaamheden en kunnen we de uitvoering van de werkzaamheden begeleiden.

Meer weten? Neem contact met ons op via:
Koen Dekker, 06 – 26 86 23 46, kp.dekker@bbn.nl
Eric van de Houten, 06 -26 65 49 84, lp.van.den.houten@bbn.nl

Deel deze pagina