“Bij TDD’s kijken we ook naar duurzame verbeteringen”

Per 1 januari 2021 is Joaquim Calado overgestapt van de afdeling bouwkostenmanagement naar de afdeling vastgoedmanagement van bbn adviseurs. Bij vastgoedmanagement gaat hij zich als strategisch adviseur transacties nog meer focussen op de ontwikkeling van Technical Due Diligences (TDD’s). Joaquim: “Onze opdrachtgevers willen snel over een TDD kunnen beschikken als ze een pand aan- of verkopen. In korte tijd moet er veel worden georganiseerd, dat vind ik leuk. De collega’s van vastgoedmanagement doen bij TDD’s de inspecties van gebouwen en nu kan ik directer met ze samenwerken.”

Technische staat gebouw
Joaquim overtreft graag de verwachtingen van een opdrachtgever: door de snelheid waarmee een rapport klaar is en door adviezen te geven over zaken waar een opdrachtgever zelf niet aan denkt maar wel baat bij heeft. “Beleggers hebben veel verstand van commercie en financiën, maar weten vaak weinig van techniek. In onze TDD rapporten leggen we de technische aspecten op een laagdrempelige manier uit. Zo ziet de opdrachtgever meteen welke financiële gevolgen de technische staat van een gebouw voor hem heeft.”

Energielabel C
“We merken dat opdrachtgevers vaak vragen hebben over aanverwante risico’s zoals de technisch-juridische aspecten van een transactie. Dat is een van de onderwerpen waar we ons met de TDD’s verder in gaan bekwamen. We geven advies over hoe technische problemen verholpen en verbeterd kunnen worden. Daarbij kijken we altijd ook naar de mogelijkheden voor duurzame verbeteringen. In 2023 moeten alle kantoorgebouwen immers energielabel C hebben.”

Lees meer over TDD’s.

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.