Atelier Verduurzaming Gemeente Uithoorn

In het Atelier Verduurzaming bespreken we een duurzaamheidsvraag uit de praktijk. We delen met elkaar ervaringen over soortgelijke opgaven. De specialisten van bbn zorgen voor verdieping via  onderstaande vragen:

  • Hoe verduurzaam ik bestaand vastgoed?
  • Wat zijn de kansen bij nieuwbouw?
  • Hoe maak ik de duurzame routekaart haalbaar?
  • Hoe krijg ik de opgave betaalbaar?

Gemeente Uithoorn
Gemeente Uithoorn bouwt in de wijk Zijdelwaard een circulaire sporthal. In de wijk Thamerdal is een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) opgeleverd met een ‘huiskamer’ voor de buurt, een moderne gymzaal en ruimte voor de huurders van De Bovenboog. De sfeer van het nieuwe gebouw en de buitenruimte is natuurlijk en groen. De ontwerpen zijn in samenwerking met de wijkbewoners en gebruikers tot stand gekomen. Het gebouw is extreem energiezuinig.

Duurzame ambities
Tijdens het Atelier Verduurzaming op 29 november 2021 bespreken  we met projectleider Frank Gerritsen en architect Erik Slangen het proces om tot dit prachtige gebouw te komen. Ook bespreken we hoe gemeente Uithoorn invulling geeft aan de duurzame ambities.  Welke stappen zet de afdeling vastgoed om invulling te geven aan de duurzaamheidsagenda?

Programma
14.00 Opening door Wethouder Hans Bouma
14.30 Rondleiding door het nieuwe MFA
15.00 Gesprek met:

  • Frank Gerritsen, projectleider gemeente Uithoorn,
  • Erik Slangen, architect
  • Bas Fukken, projectmanager bbn

16.00 In gesprek met deelnemers Atelier Verduurzaming
16.30 Afsluiting en borrel

Locatie: De Kuyper, Kuyperlaan 50, Uithoorn

Wegens corona is deze bijeenkomst uitgesteld tot een nog te bepalen datum in 2022. 

Met de Ateliers Verduurzaming richt bbn zich op vakgenoten die bij gemeenten werken op het gebied van vastgoed en duurzaamheid. Wil je als vakgenoot een Atelier Verduurzaming bijwonen? Meld je dan aan via: atelier@bbn.nl.

Dit vinden wij ook belangrijk nieuws

Niet alleen bbn maar ook andere partijen werken aan een betere wereld. Want samen bereiken we meer. Wij lezen het nieuws en lichten de belangrijkste berichten uit.