Select Page
  1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. Bouwmanagement
  6.  » Aannemer bekend voor bouw stadhuis Den Helder

Aannemer bekend voor bouw stadhuis Den Helder

De aanbesteding voor de bouw van het stadhuis in Den Helder is gewonnen door Aannemingsmaatschappij Friso B.V. uit Sneek. Drie partijen hebben een inschrijving gedaan, waarbij de Friese aannemer het beste uit de bus kwam op basis van prijs en kwaliteit. Naar verwachting begint de aannemer in oktober met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden.

Goede aannemer
Ferdinand Vreugdenhil, directeur Zeestad en opdrachtgever van het stadhuis: “Wij zijn verheugd dat we een goede aannemer hebben kunnen selecteren, in deze toch heel moeilijke tijd waarin de bouwkosten enorm zijn gestegen in het afgelopen halfjaar. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. is een aannemer van kwaliteit, met veel ervaring in restauratie- en renovatiewerk. Dinsdag 28 september heeft een zaak gediend om een voorlopige voorziening, de rechter heeft de indiener niet-ontvankelijk verklaard. Daarmee is de weg vrij om de bouw te starten.”

Rijkswerf Willemsoord
Het nieuwe Helderse stadhuis in Den Helder komt op de monumentale voormalige Rijkswerf Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72. Gebouw 66, de voormalige mastenloods, vormt het publieke en politieke hart: de publieke balies zijn gevestigd aan de ruimtelijke publieksstraat, er is een sfeervolle trouwzaal en ook de raadzaal komt op deze locatie. Gebouw 72, voorheen onder meer een zeilmakerij, wordt de werkplek voor ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders. De bouw van het nieuwe stadhuis moet in 2023 zijn afgerond.

bbn adviseurs
Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad heeft eerder bbn adviseurs al geselecteerd voor het projectmanagement en het bouwkostenmanagement bij dit project. bbn heeft de Europese aanbesteding georganiseerd en is daarnaast verantwoordelijk voor Directievoering en Toezicht.

Beeld: Luuk Kramer

 

Lees meer >

Deel deze pagina