A12-zone Nieuwegein

Voor de ontwikkeling van de A12-zone werkt bbn namens Nieuwegein aan een financiële strategie.

In samenwerking met verschillende partners werkt gemeente Nieuwegein aan de ontwikkeling van de A12-zone. Na 2030 zijn er in dit gebied kansen voor nieuwe woningbouw, bedrijvigheid en natuur- en recreatieontwikkeling. Deze ontwikkeling wordt onderzocht in de samenwerking met U Ned. Hierbij wordt ook gekeken naar de benodigde aanpassingen aan de wegenstructuur en de OV-verbindingen door de aanleg van de Merwedelijn. Aan bbn is gevraagd om financiële en strategische expertise te leveren.

Binnen de onderzoeken maakt bbn deel uit van verschillende projectteams. Het is noodzakelijk om binnen de gemeente Nieuwegein verschillende stakeholders op de hoogte te houden van de tussentijdse resultaten. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingspartners, zoals gemeenten, provincie en Rijk. Er wordt gewerkt op basis van de MIRT-systematiek, waarin stapsgewijs planalternatieven worden geformuleerd en beoordeeld. Binnen dit grote planteam is bbn betrokken bij thema’s zoals financiële haalbaarheid, kosten, ontwikkelstrategie en MKBA.

De ontwikkeling van de A12-zone is complex en duur. Er moeten veel condities op orde worden gebracht voordat er op een gezonde manier ontwikkeld kan worden. Door stapsgewijs te werken, alle stakeholders te betrekken, en de juiste vragen en antwoorden bij elkaar te brengen, wordt langzaam toegewerkt naar de realisatie van deze gebiedsontwikkeling.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Nieuwegein

Geleverde diensten

Meer van een bbn bebouwde wereld