Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Bedrijfsleven
  6.  » 1,6 miljoen euro subsidie voor restauratie Visafslag Scheveningen

1,6 miljoen euro subsidie voor restauratie Visafslag Scheveningen

Scheveningen staat bekend om de aanvoer van en handel in verse vis. Wie Scheveningen zegt, zegt vis. De Visafslag – gelegen aan de Visafslagweg – bestaat uit een kopgebouw met daarachter 23 loodsen. Het object wordt sinds 2019 aangemerkt als rijksmonument. Het monumentale gebouw is naar de eisen van toen functioneel en doelmatig opgezet, maar uit logistiek en hygiënisch oogpunt is grootschalige renovatie en restauratie nodig.

Bouwhistorische verkenning
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft jaarlijks uiteenlopende subsidiemogelijkheden, waaronder de regeling restauratie rijksmonumenten 2019-2020. In opdracht van United Fish Auctions (UFA) heeft bbn adviseurs de aanvraag voor deze regeling voorbereid en ingediend. Op basis van de leidraad voor gevraagde documenten en voorwaarden, heeft bbn de huidige onderhoudssituatie van de Visafslag in kaart gebracht.

Restauratieplan
Na een intensieve en plezierige samenwerking van bbn adviseurs met buro vanderhoek, het aanspreekpunt vanuit de opdrachtgever, heeft UFA op basis van de aanvraag ruim 1,6 miljoen euro subsidie toegekend gekregen van de RCE als bijdrage in de totale renovatie- en restauratiekosten van de Visafslag Scheveningen.

Lees hier meer over deze subsidieaanvraag of neem voor meer informatie contact op met Henri van den Berg