Wijkcentrum ’t Anker Zwolle

In het nieuwe Anker zijn een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een groot deel aan multifunctioneel programma van het wijkcentrum ondergebracht.

Al in een vroeg stadium zijn de bewoners van de wijken en de toekomstige gebruikers betrokken bij de planvorming van het nieuwe Anker, om zo tot een zo goed mogelijke invulling van het complex te komen. Samen met de Gemeente Zwolle stelden zij het programma van eisen en het schetsontwerp op. Het uiteindelijke resultaat is een duurzaam gebouw met een transparante en dynamische uitstraling.

Het nieuwe ontmoetingscentrum biedt een enorme diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. Te denken valt aan sportvoorzieningen, verenigingsactiviteiten en groepsactiviteiten. Zo maken de basisscholen in de omgeving voor hun gymnastieklessen gebruik van Het Anker. Ook biedt het complex ruimte aan de vele organisaties die in de wijken actief zijn en kunnen er grotere manifestaties worden gehouden. Kortom: Het Anker is een levendige ontmoetingsplek voor cultuur, sport en educatie.

bbn adviseurs heeft in opdracht van de gemeente Zwolle het bouwkostenmanagement en de directievoering en het toezicht uitgevoerd.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Architect

MoederscheimMoonen Architects

Meer van een bbn bebouwde wereld