Vernieuwbouw revalidatiecentrum Westhoff en verpleeghuis Hofwijck

Zorgorganisatie Florence vernieuwt in Rijswijk het revalidatiecentrum Westhoff en het verpleeghuis Hofwijck tot een grootschalig revalidatiecentrum en een verpleeghuis voor kleinschalige groepen. In het ontwerp is veel aandacht voor woon- en werkcomfort.

Westhoff

De begane grond van het huidige revalidatiecentrum wordt een modern zorgplein met daaromheen behandel-, therapie- en activiteitenruimten, kantoren en een fitnesscentrum. Een speciale looproute zorgt voor verbinding met de tuin. Op de etages verblijven de cliënten. 

Hofwijck

Hofwijck wordt een modern verpleeghuis voor kleinschalige groepen. Er komt een gemeenschappelijk plein in een ‘T-model’. Het ontwerp is afgestemd op de levensloop van (jong)dementerenden. Op de begane grond komen grotere zorgstudio’s die via een entree zijn verbonden met de buitenruimte. In deze ruime studio’s kunnen bewoners familie en vrienden ontvangen. Op de etages wonen cliënten in zorgstudio’s met toegang tot veilige beschermde buitenruimten.  

Bouwteamverband

In opdracht van Florence is bbn adviseurs betrokken als bouwmanager. Ook organiseert bbn de aanbesteding en Directievoering & Toezicht tijdens de bouw. Er is gekozen voor een bouwteamverband waarbij de uitvoerende partijen al voor de bestekfase worden betrokken.

Naar verwachting is de vernieuwbouw van revalidatiecentrum Westhoff en verpleeghuis Hofwijck in augustus 2024 gereed.

Beeld: Tangram Architecten

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwmanagement, Directievoering en Toezicht
Opdrachtgever:
Florence:
Omvang:
circa 10.000 m2 bvo
Architect:
Tangram Architecten

Deel deze pagina