Tripolis-Park™

Flow Development herontwikkelt het monumentale kantorencomplex Tripolis aan de Zuidas van Amsterdam. Er komt een levendige stadscampus met de naam Tripolis-Park™, een verwijzing naar de extra groenvoorziening om en op de gebouwen.

Iconisch

Tripolis, in de jaren ’90 ontworpen door Aldo van Eyck, kreeg recent de status van monument. Tussen de iconische torens van Van Eyck en de A10 verrijst een nieuw gebouw. Het internationale hoofdkantoor van Uber huurt er 30.000 van de 45.000 vierkante meter. Op de stadscampus komen behalve kantoren en voorzieningen ook betaalbare huurappartementen. De bouw duurt naar verwachting tot halverwege 2022.

duurzame stadscampus

Sjoerd Lycklama, partner van Flow: “We kijken ernaar uit om in samenwerking met de gemeente Amsterdam Tripolis om te toveren tot een duurzame stadscampus met een focus op innovatie en een hoge kwaliteit van voorzieningen. Tripolis-Park wordt een unieke hub voor innovatieve bedrijven in Amsterdam.”

betrokken

bbn adviseurs is vanaf het prille begin tot en met de oplevering betrokken bij de ontwikkeling van Tripolis-Park™. Onder meer met het maken van kostenramingen, het doorrekenen van alternatieven en optimalisaties, sturing van het ontwerpteam, onderhandelingen met de aannemer, beoordelen van de bouwlogistiek en bouwplaatskosten, MAN12-berekeningen en NEN2580 metingen.

Facts and figures

Opdrachtgever

Flow Development

Architect

MVRDV

Omvang

circa 60.000 m² bvo (exclusief parkeren)

Meer van een bbn bebouwde wereld