The Pulse of Amsterdam

Met de komst van het multifunctionele gebouw The Pulse ontstaat een nieuw, bruisend deel aan de Zuidas in Amsterdam. Het hoogwaardige en circulaire gebouw komt in het zogeheten ‘kenniskwartier’ en huisvest onder andere woningen, kantoren, bioscoop en horeca.

Stadsbos

Uniek aan The Pulse is het stadsbos op 35 meter hoogte. De groene structuren in het ontwerp nodigen mensen uit tot recreatie en bieden ook flora en fauna alle ruimte. Deze flora en fauna worden met een slim systeem geïrrigeerd met regenwater. The Pulse biedt een prachtig uitzicht over Amsterdam, het bos zorgt voor hitte-reductie en draagt bij aan de biodiversiteit in dit stedelijk gebied. De daken en gevels zijn bekleed met zonnepanelen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

bbn adviseurs is als bouwkostenmanager betrokken bij dit project en heeft het ontwerptraject begeleid tot aan de aanbesteding, waaronder de bouwkostenbegeleiding van het interieurontwerp van de begane grond. De bouw is gestart in 2021 en naar verwachting wordt The Pulse eind 2024 opgeleverd.

Facts and figures

Geleverde diensten:
Bouwkostenbegeleiding, Bouwkostenmanagement
Opdrachtgever:
VORM Ontwikkeling & EDGE
Omvang:
61.000 m2 bvo
Architect:
MVSA, VMX en DELVA

Deel deze pagina