Sterren College Haarlem

Uit een stedelijk, monumentaal gebouw naar een prachtige groene locatie. Niet de enige grote verandering voor het Sterren College. Een spannende opgave, waarvan de begeleiding van het totale proces in handen van bbn adviseurs is gegeven.

Het vmbo is ons paradepaardje

Stichting Dunamare Onderwijs Groep en de gemeente Haarlem hebben gezamenlijk de ambitie om een uitdagende en stimulerende leeromgeving aan haar vmbo-leerlingen te bieden. Aangeboden worden de richtingen Bouwen/wonen/interieur, Economie/ondernemen, Groen, Horeca/bakkerij/recreatie en Zorg/welzijn. Om dit te realiseren is besloten tot nieuwbouw op voormalige sportvelden aan de rand van de binnenstad.

Schooldorpje in het groen

Een schetsplan waar iedereen verliefd op is en een budget dat daarvoor niet toereikend is: een boeiend uitgangspunt om als projectmanager mee aan de slag te gaan. Tussen dat moment en de oplevering zit ruim 4 jaar aan verhalen. Maar het resultaat telt: een mooie school waar gemeente, docenten, leerlingen en architect trots op zijn.

Vertrouwenspersoon

Met recht kunnen we zeggen dat we hier het totale bouwprocesmanagement hebben gevoerd. Variërend van de begeleiding van de discussie tussen gemeente en schoolbestuur over een verantwoord budget bij de gestelde doelen, begeleiding van een ambitieus ontwerpteam met Mecanoo in de gelederen, opstellen ruimtelijke onderbouwing en wijziging bestemmingsplan, organiseren van een Europese aanbesteding in een overspannen bouwmarkt, directievoering & toezicht maar ook de organisatie van de verhuizing en de begeleiding van de inrichting.

De opdrachtgever aan het woord

Albert Strijker, College van Bestuur Dunamare: bbn adviseurs heeft het bouwproces zakelijk uitstekend en professioneel begeleid. Reden genoeg om hen ook voor onze andere scholen in te schakelen.

Facts and figures

Opdrachtgever

Stichting Dunamare Onderwijsgroep en gemeente Haarlem

Architect

Mecanoo Architecten

Omvang

12.000 m²

Meer van een bbn bebouwde wereld