ROC Amsterdam – KLM trainingscentrum

Toekomstige platformmedewerkers en bagage-afhandelaars starten hun opleiding tegenwoordig in een innovatief trainingscentrum in Hoofddorp. MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, ontwikkelde samen met KLM deze hoogwaardige simulatieomgeving voor de luchtvaartlogistiek op Schiphol.

tijdwinst

Het trainingscentrum heeft buiten twee mockups van een vliegtuigruim, op ware grootte gemaakt van een Boeing 737 en een Embraer. Bagagekarretjes en een band transporteren de bagage naar het ruim. In alle rust kunnen studenten er oefenen met afhandelen van de bagage. Vroeger gebeurde dit op het echte platform en dat bracht de nodige risico’s met zich mee. Een ander voordeel is dat KLM tijdwinst boekt met dit nieuwe trainingscentrum.

digitale hulpmiddelen

In de ‘experience rooms’ in het gebouw leren studenten met vr-brillen en digitale hulpmiddelen hoe de bagagekelder werkt. Ook is er een Immersive Video room waar kleine groepen leerlingen tijdens de les virtueel ervaren hoe het is om op het platform te staan. Op een nagebouwde loopband kunnen ze oefenen met het laden en lossen van de bagagekarren. In een klaslokaal leren studenten meer over passagiersafhandeling.

uitdagende planning

bbn adviseurs was bij dit project betrokken als proces- en projectmanager en als adviseur voor de technische installaties. Tijdens de uitvoering hebben we samen met de uitvoerende partijen de uitdagende planning vormgegeven, uiteenlopende werkzaamheden gecoördineerd en toezicht gehouden op de kwaliteit van de werkzaamheden.

Facts and figures

Opdrachtgever

MBO College Airport, onderdeel van ROC Amsterdam

Geleverde diensten

Omvang

Bedrijfshal en entreezone circa 2.000 m2, buitenterrein (platform) circa 1.300m2

Meer van een bbn bebouwde wereld