Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Sportboulevard Dordrecht

Sportboulevard Dordrecht

Het grootste overdekte multifunctionele sportcomplex van Nederland

Met de bouw van de Sportboulevard beschikt Dordrecht sinds 2010 over het grootste overdekte sportcomplex van Nederland. Het complex beslaat bijna 34.000 m² en vervangt het bestaande zwembad Aquapulca, de Drechtstedenhal (ijshal) en sporthal Sterrenburg. De Sportboulevard bestaat uit een sport- en turnhal, zwemhal, ijshal, een centrale hal, verenigings- en vergaderruimten en een ondergrondse parkeergarage.

De Sportboulevard Dordrecht maakt deel uit van het Gezondheidspark Dordrecht. Het Gezondheidspark ligt pal naast de N3, de randweg van Dordrecht, en wordt een gebied waar zorg, sport, winkelen, wonen en recreëren bij elkaar komen. In het gebied bevindt zich nu al een ziekenhuis (Albert Schweitzer Ziekenhuis) en het biedt in de komende jaren ruimte aan een groot aanbod aan zorgvoorzieningen, zoals fysio- en revalidatiepraktijken en voorzieningen voor geestelijke en lichamelijke verzorging alsmede winkels en woningen. bbn heeft de begeleiding van de Europese selectie verzorgd van een partij die de bouw, (een gedeelte van) de bekostiging en de exploitatie van het project Sportboulevard kan uitvoeren. Daarnaast heeft bbn het proces- en bouwmanagement, kostenbegeleiding, directievoering en toezicht uitgevoerd.

Capaciteit
IJsbaan:
 IJshockeyveld 30×60 m. vaste tribune met circa 800 plaatsen. 250 m. hardrijbaan en fun- en oefenschaatsbaan.
Zwembad: 50 m. wedstrijdbad, 8 banen, vaste tribune met circa 500 plaatsen, 25×10 m doelgroepen- en instructiebad met beweegbare bodem, recreatiebad van 550 m² en waterspeeltuin met interactieve spelelementen.
Sporthal: topsporthal dat geschikt is voor breedtesport en bewegingsonderwijs, vrije hoogte 9m1 en uitschuifbare tribune met circa 500 plaatsen.
Turnhal: specifieke turnhal met vaste toestelopstelling.
Overige faciliteiten: centrale hal, centrale horecafaciliteiten, vergader- en verenigingsruimten, overdekte parkeergarage (160 plaatsen).

Zie voor meer info interview Rinald van der Wal bij RTV Rijnmond

Print Friendly, PDF & Email