Select Page
Home  ›  Projecten  ›  18 septemberplein, Eindhoven

18 septemberplein, Eindhoven

Het 18 septemberplein in hartje Eindhoven is vernoemd naar de bevrijding van de stad in 1944. Het pand op nummer 1 werd in 1952 gebouwd als modewarenhuis voor de bedrijven C&A en Voss. Later volgden interne verbouwingen en kwam er een extra verdieping op het pand. Begin jaren ’80 is de plint voorzien van nieuwe etalagepuien.

Avenue of Flagships
Redevco herontwikkelt het pand en de twee gebouwen ernaast zodat deze goed aansluiten op de veranderde omgeving. Het resultaat is een nieuw en modern winkelcentrum dat samen met de Bijenkorf, het Piazza, de Admirant en Primark een ‘Avenue of Flagships’ in Eindhoven vormt.

Glazen kunstwerken
De herontwikkeling voorziet onder meer in een glazen kroonlijst op het dak en hoge uitbouwen van de etalages op de begane grond. Een speciaal lichteffect ontstaat door vier grote, glazen kunstwerken in de vorm van een gevelbox. Met alle toevoegingen krijgt het gebouw een luxe en aantrekkelijke uitstaling.

Realisatiemanagement
In opdracht van Redevco voerde bbn het realisatiemanagement uit van dit project. De bouw startte eind 2018 en begin 2020 openden de nieuwe winkels hun deuren voor publiek. In het pand komen onder meer de winkelketens C&A, HEMA en Rituals.

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email