Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  The Edge Amsterdam Zuidas

The Edge Amsterdam Zuidas

The Edge’ is het prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD. Het heeft een geweldig atrium en een unieke vorm. Het is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en uitgevoerd door G&S Bouw.

Dit gebouw heeft, als eerste in de Benelux, het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen en heeft tevens het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maken dat het team steeds meer credits wist te behalen. Door het gebruik van slimme technologie behaalde het kantoorgebouw van 40.000 m2 een score van 98.36%!

Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er een gebied van 4100 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst op de daken van de UvA en de HvA. In The Edge wordt regenwater verzameld en hergebruikt. Een warmte-koudeopslag installatie met een dubbele open bron (elk circa 130 meter diep onder het gebouw) genereert thermale energie. The Edge heeft in 2016 twee BREEAM-awards gewonnen.

bbn adviseurs heeft het bouwkostenmanagement uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning opgesteld.

The Edge’ is het prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD. Het heeft een geweldig atrium en een unieke vorm. Het is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en uitgevoerd door G&S Bouw.

Dit gebouw heeft, als eerste in de Benelux, het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen en heeft tevens het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maken dat het team steeds meer credits wist te behalen. Door het gebruik van slimme technologie behaalde het kantoorgebouw van 40.000 m2 een score van 98.36%!

Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er een gebied van 4100 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst op de daken van de UvA en de HvA. In The Edge wordt regenwater verzameld en hergebruikt. Een warmte-koudeopslag installatie met een dubbele open bron (elk circa 130 meter diep onder het gebouw) genereert thermale energie. The Edge heeft in 2016 twee BREEAM-awards gewonnen.

bbn adviseurs heeft het bouwkostenmanagement uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning opgesteld.

Facts and figures

Opdrachtgever: OVG
Architect: PLP / Architecture - OeverZaaijer
Print Friendly, PDF & Email