Select Page
Home  ›  Projecten  ›  Onderhoud gemeentehuis Medemblik

Onderhoud gemeentehuis Medemblik

Het gemeentehuis van Medemblik is gehuisvest in het oude DSB-hoofdkantoor. Het bijna twintig jaar oude gebouw bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met daarboven drie kantoorgebouwen: noord, midden en zuid. In de computerruimtes van de drie gebouwen vinden bedrijfskritieke processen van zeven gemeentes plaats. De energievoorziening is dus van essentieel belang.

Zonnepanelen
De gemeente wilde onderhoud uitvoeren aan de hoofdverdeelinrichting terwijl de huidige installaties zouden blijven functioneren. Er is een plan opgesteld om het onderhoud uit te voeren en tegelijkertijd de hoofdverdeelinrichting geschikt te maken voor het aansluiten van de op het terrein geplaatste zonnepanelen, circa 1.450 stuks.

Noodstroomaggregaten
Gedurende één dag namen zes noodstroomaggregaten (NSA’s) zonder spanningsuitval de elektrotechnische installaties in de gebouwen over en was de hoofdverdeelinrichting spanningsloos. Er werden twee vermogensautomaten vervangen, er werd onderhoud gepleegd aan de overige componenten in de hoofdverdeelinrichting en er werd een afgaand veld gemaakt voor de pv-panelen op het terrein. Aan het begin van de avond kon elk gebouw weer stap voor stap op de normale energievoorziening worden geschakeld.

bbn adviseurs heeft voor de gemeente Medemblik het draaiboek van deze werkzaamheden opgesteld en de werkzaamheden begeleid.

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email