Nieuwe stafkazerne in Brussel

In opdracht van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) wordt in Brussel een nieuwe stafkazerne gebouwd voor de dienst Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH).

Op een oppervlakte van circa 46.000 m2 komen voorzieningen als interventieruimtes, logistieke en administratieve ruimtes en verblijfruimtes voor de ploegen van wacht. De gekozen site voor de vestiging van de kazerne is gelegen op een terrein in het Port Business Park.

‘We gaan een gebouw ontwerpen dat over tientallen jaren nog voldoet aan de behoeften van de DBDMH. Onze doelstelling is eenkazerne op mensenmaat te behouden, een die goed geïntegreerd is in de omgeving. Bij de realisatie van dit project is er bijzondere aandacht voor duurzaamheid,’ vertelt Gilles Delforge, directeur van de MSI. De selectie van deelnemende partijen is recent van start gegaan.

bbn adviseurs heeft samen met het Belgische adviesbureau Triple B voor dit project een financieel plan gemaakt. Ook adviseert bbn in het vervolgproces over financiën en bijbehorende strategische keuzes.

Facts and figures

Opdrachtgever

Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI)

Geleverde diensten

Omvang

circa 46.000 m2 bvo

Meer van een bbn bebouwde wereld