Poppodium Doornroosje Nijmegen

Na uitvoerige onderzoeken over de haalbaarheid van nieuwbouw voor Doornroosje met de beschikbare gemeentelijke middelen, is de gemeente Nijmegen tot de conclusie gekomen aan andere alternatieven van financiering te moeten denken om realisatie met het gewenste ambitieniveau mogelijk te maken.

De gemeente Nijmegen heeft onvoldoende financiële middelen om de investering van de gewenste nieuwbouw van het Poppodium Doornroosje op traditionele wijze te kunnen bekostigen. Men heeft het idee opgevat om de nieuwbouw te realiseren met behulp van inzet van private financiering en inzet van de beschikbare gemeentelijke middelen voor of de nieuwbouw of de nieuwbouw en de programmering. Ten aanzien van Doornroosje gaat men daarbij uit van de ambitie als regionale topper. De gemeente wil met een Plan van Aanpak een kaderstellende uitwerking opstellen in randvoorwaarden, waarbinnen de aanbesteding van de financiering en realisatie van nieuwbouw moet plaats vinden.

bbn is door de gemeente ingeschakeld voor de begeleiding van dit project. In dat kader heeft bbn adviseurs meegewerkt aan diverse haalbaarheidsonderzoeken en daarbij Programma’s van Eisen, investerings- en exploitatieramingen gemaakt. Een ander belangrijk onderdeel van deze taak is het ontwikkelen van een aanbestedingsstrategie om de doelstellingen van de gemeente te realiseren en marktpartijen op een goede manier te betrekken bij dit project.

Het plan bestaat uit een nieuw onderkomen voor Doornroosje met een grote en kleine zaal met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen. Met de aanbesteding van dit plan komt een einde aan een zoektocht van meer dan tien jaar naar een geschikte plek voor de nieuwbouw.

Facts and figures

Opdrachtgever

Gemeente Nijmegen

Geleverde diensten

Architect

AGS Architecten

Meer van een bbn bebouwde wereld