Select Page
Home  ›  Projecten  ›  Second opinion grondwaardeberekening Schoonhoven

Second opinion grondwaardeberekening Schoonhoven

De gemeente Krimpenerwaard wil het gebied tussen de Spoorstraat en de Spoorsingel (Spoorzone) in Schoonhoven ontwikkelen als woningbouwlocatie. Hiervoor is de gemeente in gesprek met een ontwikkelaar die de grond van de gemeente wil kopen.

Grondwaarden
De gemeente vervult een faciliterende rol in de ontwikkeling van het gebied. De ontwikkelaar heeft een residuele grondwaardeberekening opgesteld om te onderbouwen welke prijs aan de gemeente betaald moet worden voor de grond. De gemeente heeft een residuele grondwaardeberekening laten uitvoeren door een externe partij waar een hogere grondwaarde uit naar voren komt. bbn adviseurs is gevraagd een second opinion uit te voeren op beide grondwaardeberekeningen.

Vergelijken
bbn adviseurs heeft de berekeningen van beide partijen verwerkt in een eigen rekenmodel om ze onderling vergelijkbaar te maken. De berekeningen van beide partijen zijn getoetst op verschillende componenten van een residuele grondwaardeberekening. Een voorbeeld hiervan is de marktwaarde per vierkante meter gebruiksoppervlak. Deze is bepaald op basis van marktonderzoek. Ook heeft bbn de civiele kosten op het niveau van kostenkengetallen beoordeeld. Het resultaat van de second opinion en de bevindingen op de toegepaste componenten zijn verwoord in een notitie aan de gemeente Krimpenerwaard. De gemeente heeft deze notitie als input gebruikt om met de ontwikkelaar tot afspraken over de grondprijs te komen.

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email