Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  RDM Middenstrip / ICDuBo Rotterdam

RDM Middenstrip / ICDuBo Rotterdam

De twee voormalige opslagloodsen (Centraal Magazijn en Dokloods en een Atelierwoning gelegen aan de Directiekade en Heijplaatweg op het RDM terrein) zijn gerestaureerd en gerenoveerd. Het centraal magazijn, dat reeds in gebruik was en blijft door Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen B.V. (ICDuBo), is aangepast aan hun wensen. Er zijn 2 entresolvloeren toegevoegd, gevel- en dakisolatie aangebracht, nieuwe installaties en een bedrijfsvloer aangebracht. Daarnaast zijn de ‘monumentale’ gevels en de staalconstructie gerestaureerd en gestabiliseerd.

De Dokloods, die 2 volledige verdiepingen heeft, is feitelijk op dezelfde wijze aangepakt maar is opgedeeld in een aantal bedrijfsunits met eigen toegang en installaties. Na de oplevering zijn hier een kunstenaarscollectief en een timmer-meubelbedrijf ingetrokken.

De atelierwoning is gerestaureerd en voorzien van gevel-en dakisolatie en nieuwe installaties. De bestaande indeling is in grote lijnen gelijk gebleven. De gerestaureerde woning is zeer geschikt als kantoorruimte.

Het project is gelijktijdig uitgevoerd met het revitaliseren/herindelen van het omliggende terrein, waarbij onder andere de voormalige bouwvallige sjouwersloods, gelegen tussen Centraal Magazijn en Dokloods is gesloopt om plaats te maken voor een representatieve ontsluiting van de beide loodsen en tevens de aan de haven gelegen Directiekade vanaf de Heijplaatweg te ontsluiten.

Bbn adviseurs heeft de directievoering en het toezicht uitgevoerd.

De twee voormalige opslagloodsen (Centraal Magazijn en Dokloods en een Atelierwoning gelegen aan de Directiekade en Heijplaatweg op het RDM terrein) zijn gerestaureerd en gerenoveerd. Het centraal magazijn, dat reeds in gebruik was en blijft door Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen B.V. (ICDuBo), is aangepast aan hun wensen. Er zijn 2 entresolvloeren toegevoegd, gevel- en dakisolatie aangebracht, nieuwe installaties en een bedrijfsvloer aangebracht. Daarnaast zijn de ‘monumentale’ gevels en de staalconstructie gerestaureerd en gestabiliseerd.

De Dokloods, die 2 volledige verdiepingen heeft, is feitelijk op dezelfde wijze aangepakt maar is opgedeeld in een aantal bedrijfsunits met eigen toegang en installaties. Na de oplevering zijn hier een kunstenaarscollectief en een timmer-meubelbedrijf ingetrokken.

De atelierwoning is gerestaureerd en voorzien van gevel-en dakisolatie en nieuwe installaties. De bestaande indeling is in grote lijnen gelijk gebleven. De gerestaureerde woning is zeer geschikt als kantoorruimte.

Het project is gelijktijdig uitgevoerd met het revitaliseren/herindelen van het omliggende terrein, waarbij onder andere de voormalige bouwvallige sjouwersloods, gelegen tussen Centraal Magazijn en Dokloods is gesloopt om plaats te maken voor een representatieve ontsluiting van de beide loodsen en tevens de aan de haven gelegen Directiekade vanaf de Heijplaatweg te ontsluiten.

Bbn adviseurs heeft de directievoering en het toezicht uitgevoerd.

Facts and figures

Omschrijving: Bartels
Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Omvang: ca. 5.000 m2
Architect: Architectenkombinatie
Print Friendly, PDF & Email