Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Zorgcentra Wildhoef Bloemendaal en Tusselerhof Lochem

Zorgcentra Wildhoef Bloemendaal en Tusselerhof Lochem

Zorgcentra Wildhoef te Bloemendaal en Tusselerhof te Lochem zijn eigendomslocaties van Pro Senectute. De huidige gebouwen voldoen niet meer en zullen vervangen gaan worden door moderne woon- en zorgvoorzieningen, passend voor de doelgroep van Pro Senectute.

Om kosten en tijd te kunnen besparen heeft Pro Senectute voorgenomen de projecten Wildhoef en Tusselerhof door hetzelfde Ontwerpteam te laten ontwikkelen. bbn adviseurs is gevraagd om als algemeen adviseur en bouwprojectmanager te gaan fungeren. Het Voorlopige Ontwerp van beide projecten zal op korte termijn afgerond worden.

Flexibiliteit

Pro Senectute verwacht fundamentele veranderingen in de zorgvraag tijdens de komende 50 jaar. De uitdaging is om de nieuwe gebouwen tot in de lengte van dagen te kunnen blijven exploiteren, zonder kapitaalvernietiging. Oomen Architecten heeft een zogenaamd ‘flexmodel Oomen Architecten’ ontwikkeld. Door het toepassen van dit flexmodel kunnen de kleine zorgappartementen in een later stadium snel en tegen relatief lage kosten worden omgebouwd tot grote appartementen.

[printfriendly]