Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Stadskantoor Venlo – Interieur

Stadskantoor Venlo – Interieur

De gemeente Venlo ontwikkelt een nieuw stadskantoor met grote duurzaamheidambities en met een inrichting op basis van de principe van Het Nieuwe Werken. bbn adviseurs is gevraagd deze ambities voor de gemeente waar te maken.

Duurzaamheidambities
Gemeente Venlo wil de principes van cradle to cradle volledig in de praktijk brengen. Dit heeft tot een bijzonder proces geleid met als resultaat een cradle to cradle ontwerp voor het nieuwe stadskantoor dat een inspirerende en comfortabele werkomgeving met duurzame innovatie combineert.

Het nieuwe werken
De nadruk van het interieur ligt op het realiseren van een gezonde dynamische werkomgeving. Er is een grote diversiteit aan niet persoonsgebonden, activiteit gerelateerde werkplekken en informele overlegplekken. Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw binnen gehaald om zodoende het energieverbruik te minimaliseren. De verdiepingen worden onderling met elkaar verbonden door vides met trappen. De gebieden om de vides zijn (de-)centrale ontmoetingsplekken van de organisatie waar alle ondersteunende faciliteiten en informele communicatiezones zijn.

Nieuw businessmodel
Doelstelling van het ontwerp is niet alleen een ontwerp voor een aantrekkelijke werkomgeving, maar ook voor een nieuw businessmodel. Gedurende het ontwerpproces heeft het ontwerpteam dan ook gebruik gemaakt van de ‘Total Cost of Ownership’. Duurzame oplossingen vragen hogere investeringen, maar dringen de kosten terug gedurende de levenscyclus van een gebouw. In de aanbesteding van het interieur is een terugnamegarantie opgenomen. De leverancier dient de staat van het product zodanig te houden dat de vooraf overeengekomen retourvergoeding (statiegeld) gegarandeerd kan worden. Het doel hiervan is een verhoogde kans op herbestemming van het meubilair.

De gemeente Venlo ontwikkelt een nieuw stadskantoor met grote duurzaamheidambities en met een inrichting op basis van de principe van Het Nieuwe Werken. bbn adviseurs is gevraagd deze ambities voor de gemeente waar te maken.

Duurzaamheidambities
Gemeente Venlo wil de principes van cradle to cradle volledig in de praktijk brengen. Dit heeft tot een bijzonder proces geleid met als resultaat een cradle to cradle ontwerp voor het nieuwe stadskantoor dat een inspirerende en comfortabele werkomgeving met duurzame innovatie combineert.

Het nieuwe werken
De nadruk van het interieur ligt op het realiseren van een gezonde dynamische werkomgeving. Er is een grote diversiteit aan niet persoonsgebonden, activiteit gerelateerde werkplekken en informele overlegplekken. Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw binnen gehaald om zodoende het energieverbruik te minimaliseren. De verdiepingen worden onderling met elkaar verbonden door vides met trappen. De gebieden om de vides zijn (de-)centrale ontmoetingsplekken van de organisatie waar alle ondersteunende faciliteiten en informele communicatiezones zijn.

Nieuw businessmodel
Doelstelling van het ontwerp is niet alleen een ontwerp voor een aantrekkelijke werkomgeving, maar ook voor een nieuw businessmodel. Gedurende het ontwerpproces heeft het ontwerpteam dan ook gebruik gemaakt van de ‘Total Cost of Ownership’. Duurzame oplossingen vragen hogere investeringen, maar dringen de kosten terug gedurende de levenscyclus van een gebouw. In de aanbesteding van het interieur is een terugnamegarantie opgenomen. De leverancier dient de staat van het product zodanig te houden dat de vooraf overeengekomen retourvergoeding (statiegeld) gegarandeerd kan worden. Het doel hiervan is een verhoogde kans op herbestemming van het meubilair.

Facts and figures

Opdrachtgever: Gemeente Venlo
Omvang: 13.500 m2
Architect: Kraaijvanger . Urbis
Print Friendly, PDF & Email