Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Rock Utrecht

Rock Utrecht

Rock maakt onderdeel uit van een herontwikkeling van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht, dat getransformeerd wordt tot een aantrekkelijke en duurzame jongerencampus met in totaal 750 studenten- en starterswoningen. Een joint venture van KKR en Round Hill Capital heeft het voormalige ziekenhuis, de locatie waarop de campus zal verrijzen, en het ontwikkelplan gekocht.

Het pand van het voormalige ziekenhuis aan de Beneluxlaan-Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht wordt getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast komen op het terrein twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals.  Als blikvanger verrijst een toren van 23 verdiepingen met 463 studentenwoningen. Deze toren vormt een nieuw baken bij de stadsentree in het westen van Utrecht. Het terrein van het voormalige Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht komt met een grote binnentuin met daaraan grenzend mooie appartementen en lofts weer helemaal tot leven. Er worden ook speciale voorzieningen als horeca en fitness en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten gerealiseerd.

KuiperCompagnons heeft het stedenbouwkundig plan gemaakt, evenals het ontwerp voor een deel van de woningen. Centrum Architecten heeft het ontwerp voor de transformatie van het beddenhuis gemaakt en LIAG is verantwoordelijk voor het ontwerp van de zeventig meter hoge woontoren.

In oktober 2018 is de bouw gestart. De komende twee jaar wordt het gehele project gerealiseerd.

bbn adviseurs heeft voor Round Hill Capital de aankoopbegeleiding uitgevoerd, een Technische Due Diligence opgesteld en voert tot de oplevering de projectmonitoring uit.

Beelden: LIAG Architecten en Centrum Architecten

Print Friendly, PDF & Email