Select Page
Home  ›  Projecten  ›  Klaasje Zevenster, Amstelveen

Klaasje Zevenster, Amstelveen

Stichting Brentano Amstelveen, voorheen eigenaar van de zorglocatie “Klaasje Zevenster”, heeft het complex verkocht aan Achmea Dutch Health Care Fund.

Brentano huurt de nieuw gebouwde intramurale voorziening terug en levert zorg aan de eveneens nieuw gebouwde appartementen. De ontwikkeling en bouw is gefaseerd uitgevoerd, waardoor de huidige bewoners van de oudbouw naar de nieuwbouw konden verhuizen. Het programma voor de nieuw gebouwde locatie bestaat uit 52 pg-plaatsen en circa 250 levensloopbestendige appartementen.

Het nieuwe complex, bestaande uit 8 gebouwen, is ontworpen door Greiner Van Goor Huiten Architecten en is gebouwd door bouwbedrijf De Nijs. Na de zomer 2017 is het eerste deel van het project in gebruik genomen door Brentano als huurder van het verpleeghuis en hebben de eerste huurders hun intrek genomen in de zorgappartementen. In het najaar van 2017 is ook de tweede fase van de ontwikkeling gestart. Met het afstoten van de locatie, kan Brentano zich volledig concentreren op het bieden van zorg aan Amstelveense senioren.

bbn adviseurs heeft voor Stichting Brentano de aanbesteding, de verkoop en de bouwbegeleiding uitgevoerd.

Beelden: Greiner Van Goor Huiten Architecten 

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email