Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Tree House, Rotterdam

Tree House, Rotterdam

Naast Rotterdam CS komt Tree House, een ontwikkeling van Provast. Tree House is geïnspireerd op het ecosysteem van een boom. In de top komen woningen, op de tussenliggende lagen kantoorvloeren en de plint biedt ruimte aan horeca ​en een cultuurplatform met interessante programmering het hele jaar door. 

​Ecosysteem van een boom 
Het gebouw functioneert als CO2-opslag en er worden vooruitstrevende ambities in verwerkt voor bouwen met hout, circulair bouwen en hemelwateropvang. Het groen op de balkons en daktuinen draagt bij aan de biodiversiteit en vermindert hittestress in de omgeving waardoor en aangenaam microklimaat ontstaat. Tree House vangt het hemelwater op dat bij hevige regenbuien van het dak van de stationshal stroomt. Ook worden er innovaties op het gebied van energiebesparing toegepast.

Spectaculair
Voor de tenderfase, die is gewonnen door Provast, heeft bbn adviseurs de bouwkosten berekend. Daarna is bbn door Provast gevraagd voor het begeleiden van de bouwkosten in het vervolgtraject. Op dit moment is het ontwerpteam druk bezig met het uitwerken van de plannen om het spectaculaire gebouw te laten slagen.

Lees meer over Tree House Rotterdam.

 

 

Credits beeld: Provast

Print Friendly, PDF & Email