Selecteer een pagina
Home  ›  Projecten  ›  Herontwikkeling Dorpsplein Soesterberg

Herontwikkeling Dorpsplein Soesterberg

De huidige situatie op en rondom het Dorpsplein in Soesterberg vroeg om een verbetering van de ruimtelijke- en functionele kwaliteit. Binnen het kader van het ontwikkelingsprogramma Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is aan bbn adviseurs gevraagd om een geschikte marktpartij voor de herontwikkeling te selecteren.

Uitgangspunt was een selectieleidraad waarin organisatorische, programmatische en financiële randvoorwaarden waren meegegeven. Doel van de selectie was om vanuit de markt de meest succesvolle aanpak voor herontwikkeling te vernemen die tevens kon rekenen op een goed draagvlak binnen de gemeenschap van Soesterberg.

De toegevoegde waarde van bbn adviseurs was dat zij, voorafgaand aan de selectie van een ontwikkelaar, een ontwikkelingsstrategie en grondexploitatie had opgesteld die voldeden aan de financiële doelstelling van de gemeente. Deze vormden voor de gemeente het uitgangspunt voor de selectie van de ontwikkelaar.

De huidige situatie op en rondom het Dorpsplein in Soesterberg vroeg om een verbetering van de ruimtelijke- en functionele kwaliteit. Binnen het kader van het ontwikkelingsprogramma Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is aan bbn adviseurs gevraagd om een geschikte marktpartij voor de herontwikkeling te selecteren.

Uitgangspunt was een selectieleidraad waarin organisatorische, programmatische en financiële randvoorwaarden waren meegegeven. Doel van de selectie was om vanuit de markt de meest succesvolle aanpak voor herontwikkeling te vernemen die tevens kon rekenen op een goed draagvlak binnen de gemeenschap van Soesterberg.

De toegevoegde waarde van bbn adviseurs was dat zij, voorafgaand aan de selectie van een ontwikkelaar, een ontwikkelingsstrategie en grondexploitatie had opgesteld die voldeden aan de financiële doelstelling van de gemeente. Deze vormden voor de gemeente het uitgangspunt voor de selectie van de ontwikkelaar.

Facts and figures

Opdrachtgever: Gemeente Soest
Omvang: 20.000 m²
Architect: Klous + Brandjes Architecten