Select Page
Home  ›  Projecten  ›  Fellenoord 15, Eindhoven

Fellenoord 15, Eindhoven

EDGE Technologies heeft het oude gebouw van de Rabobank aan de Fellenoord 15 te Eindhoven ontwikkeld tot een nieuw, duurzaam kantoor. De eerste fase van de herontwikkeling van de oude gebouwen is in 2017 opgeleverd en dit gebouw wordt gebruikt door de Rabobank. Deze tweede fase bestaat uit de afsplitsing en herontwikkeling van het bijgebouw tot een zelfstandig casco kantoorgebouw dat het Rijksvastgoedbedrijf huurt. Het gebouw zal onder meer de Belastingdienst gaan huisvesten.

Duurzaam en flexibel
De Belastingdienst krijgt er een gezonde, duurzame en flexibele werkomgeving, ontworpen door UNStudio. Het gebouw heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidsniveau en wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas. Het heeft de nieuwste generatie duurzame technologie (WKO en PV-panelen) en slimme toepassingen zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk en dat zorgt voor een lager energieverbruik.

Materialenpaspoort
Om circulair bouwen te bevorderen beschikt het gebouw over een Madaster Materialenpaspoort. Door materialen een ‘identiteit’ te geven wordt hergebruik ervan makkelijker en wordt afval geminimaliseerd. Zo ontstaat er een besparing van grondstoffen én van kosten.

Engineer & Build
bbn adviseurs was verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement, de directievoering en toezicht bij de bouw. Rik Oosterbaan, toezichthouder vanuit bbn: “Het bijzondere bij de realisatiefase was dat het een Engineer & Build overeenkomst betrof. De aannemer had de verantwoordelijkheid op zich genomen om tegen een afgesproken bedrag aan alle eisen te voldoen. De eerste oplevering was eind februari 2020. Daarna volgde een inspectie en kreeg de aannemer nog een paar maanden om alle openstaande opleverpunten uit te voeren.”

Deel deze pagina

Print Friendly, PDF & Email